понеділок, 10 квітня 2017 р.

Пропонуємо вашій увазі цікаві факти про англійську мову.
Словниковий запас англійської мови налічує 800 000 слів.

Найкоротше речення в англійській мові може складатися з трьох букв (I am (я є)/ I do (я роблю)), а якщо I am скоротити до I'm, то взагалі з двох!

Найдовші слова в англійській мові: 

  • pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Доводиться ставити зарубки після кожного складу, щоб не заплутатися, де зупинився при читанні)) А позначає воно назву хвороби дихальних шляхів при вдиханні вулканічного пилу.
  • Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg. Воно має 45 букв (як і попереднє!), 15 з яких «g» і 9 - «a». Це невелике озеро поблизу міста Вебстер, штат Мічиган, США.
Єдине в англійській мові речення, яке вважається коректним за наявності 8 однакових слів, розташованих поспіль та без пунктуаційних знаків: «Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo» (Бізони з Баффало, налякані іншими бізонами з Баффало, лякають бізонів з Баффало).

Найчастіше в англійській мові використовується буква E, а найрідше - Q. Мається на увазі те, як часто ця літера знаходиться в різних словах.

Найдавніше слово в англійській мові - town (невелике місто), а також слова: bad (поганий), gold (золото, золотий), apple (яблуко).

З найскладнішою англійської скоромовкою: «The sixth sick sheik's sixth sheep is sick» (хвора шоста вівця хворого шостого шейха). Навіть носії мови насилу справляються.

Underground (метро, підземний) - єдине слово в англійській мові, яке починається і закінчується на «und».

Символ & колись був в англійському алфавіті. Зараз же він називається «амперсанд» і не вважається літерою.

В цілому Інтернеті приблизно 70% займають сторінки англійською мовою.

Поки ви читаєте цей текст, 700 мільйонів осіб в усьому світі вивчає англійську мову! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар