неділя, 16 квітня 2017 р.

Великдень

Великдень
Результат пошуку зображень за запитом "фото до великодня англ мовою"


Великдень у Великобританії - один з найважливіших релігійних свят у році. Свято це повне традицій, народних звичаїв, славиться традиційними стравами. Важко уявити, але великодні традиції у Великобританії беруть свій початок з часів, які значно передують християнству. Деякі теологи навіть вважають, що слово «Пасха» на англійській ('Easter') походить від імені англосаксонської богині світанку і весни ('Eostre').
У Великобританії немає чіткої дати для Пасхи (це однаково як для церковного календаря католиків, так і православних). Відзначається Великдень англійцями в першу неділю після першого повного місяця, що слідує за першим днем ​​весни в північній півкулі. Свято Великодня - це не тільки свято приходу весни, а ще й закінчення Великого Посту.
П'ятниця перед великодньою неділею і понеділок після нього - вихідні дні.

 Великий (Страсний) четвер (Maundy Thursday)

 


Страсний четвер - це четвер перед Великоднем. Цей день для християн - нагадування про Тайну Вечерю, коли Ісус омив ступні своїх апостолів і встановив звичай, відомий як Причастя. Слово 'Maundy' походить від французького слова 'mande', яке означає «розпоряджатися» або «наказувати». Пов'язано це з заповіддю Христа під час Таємної Вечері: «Любіть один одного, як я полюбив вас».
Страсна п'ятниця (Good Friday)
У п'ятницю перед великодньою неділею християни вшановують пам'ять Христа, розп'ятого на хресті. Це день скорботи, в церквах проводяться спеціальні служби.
Переклад з англійської 'Good Friday' - «добра» або «хороша п'ятниця» в даному контексті може здатися дивним, проте багато людей вважають, що назва з часом трансформувалася, а раніше цей день мав назву 'God's Friday' - «Божественної п'ятниці») .

Символи Великодня в Англії

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар