четвер, 21 лютого 2019 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови
      Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.
    21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.
     Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: «...Як парость виноградної лози плекаймо мову...». Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!
Сьогодні , 21 лютого , педагогічний колектив Клубівського ліцею імені Олега Довгого активно долучилися до відзначення цієї дати. 
Бібліотекар Шарко М. Г. підготувала книжково - ілюстративну виставку » Із глибини незчерпно грай, живи, дзвени…» 
Щоб висловити подяку всім творцям української історії та українського слова, у Міжнародний день рідної мови педагоги підготували відеопрезентацію висловів та висловлювань видатних людей про нашу рідну українську мову. З якою теплотою, любов’ю та шаною були процитовані вчителями рядки! Кожен українець має гордитися своєю чудовою мелодійною рідною мовою. 






фоторепортаж


Немає коментарів:

Дописати коментар